Adina Fîntînă: „Ne dorim ca La Fontaine să fie locul de întâlnire al prietenilor”

Bucuria pe care o simt văzând atât de mulți și apropiați prieteni întrece chiar și emoția pe care o am.

Și e firesc să fiu emoționată, fiindcă ceea ce vedeți aici este un vis al soțului meu, Dan, care și-a dorit enorm să facem un loc minunat unde să ne putem întâlni în liniște și să ne simțim bine împreună. Atunci când a văzut această casă de pe Rotarilor 4 a spus: Aici va fi!

A plănuit la detaliu toate transformările, grădina, tipul camerelor, crama, locul în care își imagina că vom face proiecții de film și vizionări de meciuri și și-a imaginat acest loc mereu plin. În primul rând, plin de voie bună cu adevărat.

Asta ne dorim să fie La Fontaine: un loc unde fiecare dintre voi să vină cu bucurie atunci când simte nevoia să îi fie bine alături de prieteni. La Fontaine ne dorim să fie locul de întâlnire al prietenilor.

Dan a avut foarte mulți prieteni și vă mulțumesc că i-ați fost prieteni și vreau să vă spun ceea ce știți: a ținut mult la fiecare dintre voi.

Și-ar fi dorit enorm să fie acum, aici, să vă strângă pe fiecare în brațe, să spună o poantă și să vă aducă el însuși o bere rece sau un pahar vin. În sinea mea, știu că Dan este aici, în mai multe feluri.

Și îmi doresc să îi placă ceea ce am realizat, după ani de muncă intensă și o investiție foarte serioasă. Dar n-am să vă vorbesc acum despre asta. Știm cu toții că a realiza ceva important presupune mult efort. Dar mai presus decât efortul este încrederea și convingerea că faci un lucru bun.

Noi, familia noastră, prietenii noștri, iubim Hunedoara și avem încredere în frumusețea și valoarea Hunedoarei și a hunedorenilor. De aceea, cu puterile noastre, ne propunem ca La Fontaine să fie de asemenea un loc de întâlnire pentru oameni de cultură, talente consacrate și în curs de afirmare, care ne bucură sufletele și de umplu de mândrie. Orașul nostru are multe talente, iar generația tânără, în care eu am încredere totală, este pur și simplu extraordinară.

Știm că bijuteria care este orașul nostru va străluci și așteptăm să ne bucurăm împreună de noua față pe care o va avea în curând Centrul vechi.

Vă mulțumesc încă o dată că sunteți aici, acum, vă așteptăm mereu cu porțile și brațele deschise. Și nu uitați: prietenii prietenilor noștri sunt prietenii noștri.

(Cuvântul de bun venit rostit de Adina Fîntînă la inaugurarea Pensiunii La Fontaine, 24 iulie 2021)