Meniu special în luna decembrie. Mmmm!

Meniu special decembrie 2022

Meniul special La Fontaine pentru luna decembrie 2022

Am pregătit un meniu special pentru o lună specială, luna decembrie. Am făcut în acest scop un top al preparatelor tradiționale, pe care le pregătim pentru voi în fiecare zi a lunii decembrie 2021.

Prima vedetă a Meniului special oferit de Pensiunea La Fontaine este vestitul Platou tradițional (pentru două persoane), alcătuit din cârnați, caltaboș, tobă, jumări, cotlet afumat, slănină, salată boeuf, ouă umplute, zacuscă, brânză și ceapă. În timp ce scriem, ne lasă gura apă!

După așa bogăție de gusturi care amintesc de copilărie, vine rândul ciorbei de perișoare. Pentru doamne, domni și domnișoare!

Dar ce spuneți despre o porție zdravănă de sărmăluțe în foi de varză, delicioase, ca o amintire din copilărie? Este momentul acela al mesei definit simplu prin cuvântul „bucurie”.

Din Meniul special nu are cum, nu are cum să lipsească generoasele porții de fasole cu ciolan. Din care ai mânca, nestingherit, timp de un an. Adăugăm o binecuvântată salată de murături. Pentru mahmuri și ne-mahmuri.

Bineînțeles că pregătim celebra tochitură cu mămăliguță. Ca îmbrățișare din cale afară de drăguță.

Partea a doua a Meniului special este deschisă de doamna Friptură la tavă cu cartofi răntăliți (cu salată de murături alături). Cine nu știe prea bine ce înseamnă a răntăli, poate să caute în dicționar. Cine vrea să știe însă cu adevărat ce înseamnă asta, ar fi bine să comande aceste bucate binecuvântate. Cartofi răntăliți, meseni fericiți, aceasta este deviza!

Ceva ușor (și înduioșător)? Mămăliguța cu brânză și smântână. E-atât de simplă și atât de bună!

Desert de sărbătoare

Bineînțeles că avem și deserturi tradiționale unul și unul. Căci o masă pe cinste trebuie să se încheie spectaculos.

Avem cozonaci cu cremă de vanilie. Avem cozonaci cu cremă de vanilie. Avem cozonaci cu cremă de vanilie. Îți vine să ceri o porție în plus. Îți vine să ceri o porție în plus. Îți vine să ceri o porție în plus.

Și prăjitura casei. Care e o surpriză. Ca orice surpriză, trebuie încercată.

N-am spus nimic-nimic despre băutură. Asta deoarece cănile cu vin fiert după rețeta noastră fac parte din categoria aceea a licorilor care merită un alt cuvânt, unul care, poate, încă nici nu a fost inventat. Propuneri?

 

Precizare necesară

Ca să puteți degusta toate aceste bunătăți (și să vă lingeți degetele, pe furiș), e recomandat să veniți de mai multe ori. Și să faceți rezervare din timp ;).