Cea mai nouă pensiune din Hunedoara, La Fontaine este acel loc la care te gândești atunci când vrei să te simți bine. Poți avea tihnă, poți mânca bine, poți bea un vin bun, poți sta la povești cu prietenii până noaptea, târziu.

Frumoasa grădină a pensiunii La Fontaine și ferestrele camerelor oferă o priveliște de vis: dincolo de râul Cerna se înalță Castelul Corvinilor.

Castelul poartă cu el, prin timp, măreția veacurilor, dar și mica povară a unei legende amare: legenda fântânii. Iancu de Hunedoara le-ar fi promis eliberarea unor prizonieri turci dacă dau de apă. Vreme de 15 ani, aceștia au săpat aproape 30 de metri în stâncă până să dea de apă. Când au dat, Iancu de Hunedoara era deja mort, iar soția lui a refuzat să-i elibereze. De aceea, ar fi scrijelit în interiorul fântânii inscripția „Apă ai, inimă n-ai”.

În realitate, inscripția spune altceva („Cel ce-a scris-o este Hassan, prizonier la ghiauri în cetatea de lângă biserică”), dar legenda este întotdeauna mai puternică decât adevărul și trebuie să trăim cu ea, fie că vrem, fie că nu.

Dar hunedorenii sunt oameni primitori și gazde bune. Noi, la Pensiunea La Fontaine, avem și inimă mare, avem și apă bună. Se știe. Oricine ne calcă pragul, primește din partea noastră un pahar cu apă proaspătă sau un pahar cu vin. De bun venit. Pentru că La Fontaine este despre bucuria de a fi împreună.

LOCAȚIE

Hunedoara, strada Rotarilor 4, cod 331116, județul Hunedoara

TELEFON

+40 770 235 524

EMAIL

rezervare@lafontaine.ro

BUN VENIT!

Vă așteptăm cu drag

Avem 10 camere confortabile, un restaurant cu profil internațional și o grădină generoasă, care coboară până aproape de râul Cerna. Puteți veni direct la noi (str. Rotarilor 4, Hunedoara) – există o parcare în apropiere. Vă recomandăm să faceți totuși o rezervare în prealabil, fie pe mail (rezervare@lafontaine.ro), fie la telefon 0743 162 234 sau prin whatsapp.

Punct de plecare în călătorii de o zi în împrejurimile Hunedoarei și de punct de sosire și împărtășire a experienței

În Centru Vechi al Hunedoarei și la 10 minute de mers pe jos până la Castelul Corvinilor